Studio Unalome

Zwangerschapsyoga

 Ten eerste natuurlijk van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat bijzonder dat er nieuw leven in je groeit. Een speciale periode waarin het zo belangrijk en fijn is om een moment van zelfzorg in te plannen.

 

Wil jij je voorbereiden op een positieve geboorte ervaring? Dat kan in de complete zwangerschapsyoga & zwangerschapscursus in 1 in mijn studio in Helvoirt.

 

In een wekelijkse les oefen je diverse yogahoudingen, ademhalingsoefeningen & mindset tools waardoor jij leert hoe je kan ontspannen tijdens de zwangerschap, bevalling en daarna. Daarnaast ontvang je iedere les ook theoretische onderbouwing vanuit mijn kennis als verloskundige. Met deze gouden combinatie bereid jij je op een prettige manier voor op een prachtige levens veranderende ervaring, namelijk de geboorte van je kind en jij als moeder. Nieuwsgierig? Kom dan eerst een proefles ervaren.  

 

 

 

Wat kan je verwachten van zwangerschapsyoga in Helvoirt?

Bij Studio Unalome kan je zwangerschapsyoga volgen waarin jij niet alleen maar yogahoudingen doet, maar een complete voorbereiding ervaart voor een positieve geboorte ervaring. Door middel van ontspanningsoefeningen, diverse andere tools (vanuit o.a. mindfulness & hypnobirthing), theoretische onderbouwing & compleet afgestemd op jouw behoefte. Het is een les waarin je de tijd mag nemen om te groeien in jouw rol als (aanstaande) moeder en echt de tijd voor jezelf mag nemen. Daarnaast leer je tijdens de lessen te vertrouwen op jouw eigen lijf. We bereiden ons dan ook voor om vol kracht & uithoudingsvermogen naar je bevalling toe te bewegen. 

 

We starten de les met een kop thee en nemen een kort moment waarin jij, als je daar de behoefte voor voelt, mag delen hoe het met jou & de zwangerschap gaat. Daarna deel ik een stukje theorie met elke les een ander thema. Er zijn 11 thema’s en deze herhalen zich iedere 11 weken opnieuw. Ik deel kennis vanuit mijn verloskundige achtergrond, opleidingen & eigen ervaringen. Deze thema’s ontvang je ook in een digitaal document, zodat je ook thuis oefeningen kan doen en nog eens terug kan lezen over de theorie. Herhaling is hierin natuurlijk de sleutel! Daarnaast ontvang je ook een compleet pakket aan audiobestanden met o.a. de belangrijkste ademhalingsoefeningen voor tijdens de zwangerschap, geboorte & daarna, maar ook diverse visualisatie oefeningen. Zodat je deze thuis ook vaker kan beluisteren & je op elk gewenst moment kan ontspannen en voorbereiden. 

 

Vervolgens zullen we starten met de zwangerschapsyoga. Hierin word rekening gehouden met wat jouw lijf kan of eventuele kwaaltjes. Doordat we met een kleine groep zijn van maximaal 10 zwangere, is er veel tijd voor persoonlijke aandacht. Hierdoor kan ik goed met je meekijken of de houding passend is voor jou op dat moment & je ook zelf kan leren voelen waar je grenzen liggen en hoe je daar niet voorbij gaat. De les duurt 75 minuten zodat er voldoende tijd is om de onderdelen te behandelen en we rustig kunnen oefenen.

 

Heb je behoefte aan:

 • verbinding met je zwangere lijf en het kindje in je buik?
 • een complete zwangerschapsyoga en -cursus in 1? 
 • zachte beweging & (diepe) ontspanning met o.a. yoga nidra
 • 1 keer per week 75 minuten je gedragen voelen & een moment van zelfzorg
 • iedere week te leren over een ander thema, waarin onder anderen ademhalingstechnieken, baringshoudingen, omgaan met pijn, geboortewensen opstellen & het 4de trimester aan bod komen
 • Een uitgebreid document met alle thema’s om na te lezen thuis & ook diverse audiobestanden met o.a. belangrijke ademhalingsoefeningen en visualisaties
 • verbinding met andere zwangere vrouwen uit o.a. Helvoirt, Biezenmortel, Udenhout, Haaren, Oisterwijk, Berkel-Enschot, Esch & Vught. Zodat jullie samen toe kunnen leven naar een krachtige geboorte ervaring
 • Kracht & uithoudingsvermogen voor je bevalling op te bouwen & het herstel daarmee te vergemakkelijk

 

Wanneer?

Iedere dinsdagavond van 18:45 – 20.00 in Helvoirt. Je kan op elk moment instromen & vanaf dat je 14 weken zwanger bent. In principe zijn alle nodige materialen in de studio aanwezig, maar heb je al een fijn zwangerschapskussen of klein kussentje, neem deze dan gerust mee.

 

partnerles

Optioneel bied ik naast de reguliere zwangerschapsyoga ook een partnerles aan bij voldoende interesse. Het is geen pufcursus, maar een uitgebreide les van 2,5 uur waarin ik jullie praktische handvaten bied, zodat je partner ook echt je steun, ademcoach, supporter, rots, plastimer, bubbelbeschermer, geboorteplanbewaker etc. kan zijn. Een niet te missen rol, om als een team dit mooie avontuur aan te gaan! Wat gaan jullie o.a. leren?

 • massage techniek
 • drukpunten
 • ademhalingsoefeningen, hoe te ondersteunen
 • baringshoudingen
 • korte theoretische achtergrond
 • geboorteplan / wensen
 • hoe behoudt je de regie? 

 

Heb je interesse, neem dan telefonisch contact op of via het contactformulier. Dan vertel ik je er graag meer over. 

 

 

 

Geef je over aan wat is, laat gaan aan wat was en vertrouw op wat gaat komen

Sonia Ricotti

Lesrooster en reserveren

Bij studio Unalome maken we gebruik van de (gratis) app Momoyoga. Wanneer je voor de eerste keer komt, kan je het beste contact opnemen via het contactformulier of bellen/appen. Wanneer je daarna vaker wilt komen, kan je kan aanmelden bij de app, om zelf de lessen te boeken.  

Tarieven

 • proefles €15,-

(eenmalige proefles om uit te proberen of de les bij je past)

 • 10 strippenkaart €175,-

(Indien je deze niet op krijgt voor je bevalling,

Mag je het nog binnen een jaar na de bevalling opmaken bij een mindful hatha les of als korting op de mamacirkel)

 

Indien je na de 10 lessen nog verder lessen wil volgen, kan je in overleg een losse les of kleinere strippenkaart aanschaffen.