Studio Unalome

Mama's relax momentje

taking care of myself doesn't mean "me first" it means "me too"

Zelfzorg als (aanstaande) moeder is vaak iets dat op de laatste plek wordt gezet. We hebben het druk met het werk, dingen regelen voor je (ongeboren) kind, het huishouden en ga zo maar door. Toch is het essentieel om wel dat moment voor jezelf te plannen. Zodat er een gezonde balans ontstaat tussen aan staan en even jezelf terug te trekken uit die altijd maar vullende to-do list.

zorgen voor jezelf, betekend dat je daarna ook beter voor je (ongeboren) kind kunt zorgen. Om de volgende redenen is dit dan ook essentieel:

 

  • minder stress 

Het stressniveau van moeders ligt vaak erg hoog. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat je ook fysieke en mentale klachten gaat ervaren. Door tijd voor jezelf te nemen, verminder je makkelijker de stress en dit doet goed voor je gezondheid

 

  • het voorkomt overspanning of zelfs een burn- out

24/7 aanstaan, altijd maar zorgen voor anderen zorgt ervoor dat je emmer steeds leger raakt. Je raakt uitgeput en het is steeds moeilijker om je batterij weer vol op te laden. Door goed voor je zelf te zorgen, helpt je batterij weer op te laden.

 

  • Je bent een voorbeeld voor je kinderen

Wat wil jij je kind(eren) het liefst meegeven? dat ze altijd maar door moeten gaan, ook al geeft hun lichaam een signaal dat er rust nodig is? Of laat je liever zien dat rust essentieel is om goed in je vel te zitten en beter voor je gezondheid? Kinderen leren door te kijken en na te doen, dus laat zien hoe jij goed voor jezelf zorgt en ze leren dit automatisch door het ook over te nemen. 

 

ontspanning voor (aanstaande) moeders

Tijdens het mama relax momentje kun je even helemaal zakken in de relaxmodus. Zie het als me-time, met een vleugje zelfzorg. Door rustig binnen te komen in de ruimte, te starten met een warm kopje thee met wat lekkers. Heel even je ogen te sluiten en door middel van je adem te volgen, voelen hoe je er bij zit deze avond. Daarna mag je komen liggen op een heerlijk matras, ondersteund met kussentjes & dekentjes en je mee te laten nemen naar een heerlijke diepe ontspanning door middel van yoga nidra(ook wel yoga slaap genoemd) Om vervolgens in deze ontspannen staat, nogmaals stil te staan bij hoe het nu eigenlijk met je gaat. 

 

Want goed voor jezelf zorgen gaat niet alleen over die tijd alleen of met anderen tot rust komen, maar ook bij jezelf inchecken hoe het nu echt gaat. Laagdrempelig gaan we dan ook door bijvoorbeeld journalvragen te beantwoorden of (creatieve) oefeningen te doen, inchecken bij hoe jij je werkelijk voelt. Zodat je ook ruimte en inzichten krijgt die je ook weer thuis verder kan uitwerken. 

 

Je gaat dan ook weer opgeladen en vol inzichten naar huis. Zodat jij de (aanstaande) moeder kan zijn, die je graag wilt zijn. Door even stil te staan, de prikkels te verminderen en samen te zijn met andere (aanstaande) moeders. 

 

Op vrijdag 5 juli van 19.30 – 21.30 is de eerste pilot van dit concept!

Er is maar plek voor 7 (aanstaande) moeders. Wil je erbij zijn? boek dan je plek via onderstaande knop. 

 

Event boeken

Bij studio Unalome maken we gebruik van de (gratis) app Momoyoga. Wanneer je een event wil boeken, klik dan op onderstaande knop. Je komt dan op de evenementenpagina terecht en kan hier op zoek naar de datum naar keuze 

Tarief

  • €33,-