Studio Unalome

Wandel je een stukje mee op mijn Unalome?

Al van jongs af aan wilde ik met mensen gaan werken. Dit groeide uit tot de wens om verloskundige te worden. Voor de toelating op de vroedkunde opleiding in België moest ik eerst mijn propedeuse behalen van de HBO verpleegkunde opleiding. In 2009 startte ik in België dan eindelijk op weg naar ‘mijn droombaan’. Tijdens deze opleiding kwam ik mijzelf heel erg tegen, vooral tijdens de stages in België. Ik was onzeker, had faalangst en vond het enorm zwaar. Om hierin hopelijk wat rust te vinden besloot ik yogalessen te gaan volgen. Dat ene uurtje per week voelde zo fijn.

Na 3,5 jaar ontving ik in 2013 mijn vroedkunde diploma, nog net 21 en voor mijn gevoel nog helemaal niet klaar om de grote verantwoordelijkheid te dragen van een verloskundige. Daarnaast was ik ook nog steeds bezig met de zoektocht naar mijzelf. Ik bleef werken bij mijn bijbaan in de ouderenzorg, maakte de overstap naar de kraamzorg en ging uiteindelijk in 2016 weer verder met de HBO verpleegkunde opleiding. Toch besloot ik ook in 2019 om in het laatste jaar van deze opleiding weer te stoppen. Theoretisch ging het mij allemaal goed af, maar in de praktijk kwam ik niet tot mijn recht. Werken in de zorg voelde niet als mijn roeping, maar wat dan wel?

Al snel daarna was ik zwanger. Ik ging van hatha yoga naar zwangerschapsyoga en ik ervaarde dat yoga tijdens de zwangerschap een erg fijne ervaring was. Ik maakte contact met mijn baby, leerde naar de signalen van mijn lijf te luisteren, het was fijn om op deze manier in beweging te blijven en mij zo voor te bereiden op de bevalling.

Tijdens mijn vroedkunde opleiding had ik ook veel gefantaseerd over een eigen zwangerschap en bevalling en nu kon ik dit echt gaan ervaren. Ik was de eerste 20 weken van mijn zwangerschap extreem misselijk en dat in combinatie met het vroege opstaan vond ik enorm pittig. De bevalling daarin tegen was echt een krachtige ervaring. Ondanks dat het niet helemaal verliep zoals ik hoopte, was wel echt een droombevalling en werd in januari 2020 Kai geboren. Het hele bevallingsverhaal zal ik later delen in een aparte blog.

Toen ik 12 weken zwanger was, begon ik ook op een andere werkplek. Ik  hoopte dat hier mijn hart weer sneller zou gaan kloppen van het werken in de zorg & dat ik mogelijk mijn opleiding alsnog af kon maken. Uiteindelijk bleek het combineren van het moederschap met wisselende diensten voor mij geen fijne ptie. Ik besloot om op oproepbasis te gaan werken en zo de tijd te nemen om te onderzoeken wat ik nu echt graag wilde.

Zo sprak ik eind 2020 met een vriendin, zij had net haar 2 jarige yogadocenten opleiding afgerond en zij vroeg zich hardop af of dit ook niet een opleiding voor mij zou zijn. Hoeveel er ook veranderd was in de afgelopen jaren, yoga was altijd een blijvende factor in mijn leven gebleven. Ik besloot in gesprek te gaan bij yogacentrum Tilburg, waar mijn vriendin ook de opleiding had gevolgd en waar ik ook jaren zelf yogalessen had gevolgd. Eenmaal thuis vertelde ik met tranen in mijn ogen aan Rick hoe graag ik aan deze opleiding zou willen starten, hier ging mijn innerlijk vuur zachtjes aan weer van branden!

In januari 2021 begon ik aan de 500hrs, de 2 jarige yoga docentenopleiding en het voelde als thuiskomen. Al snel na de start bleek ik weer zwanger en zo werd in november 2021 Milo geboren. De combinatie van deze 2de zwangerschap met het volgen van de yogadocenten opleiding heeft mij zoveel inzichten gebracht. Het verlangen om mijn verloskundige kennis, mijn eigen ervaring met zwanger zijn & bevallen en de yogadocenten opleiding te gaan combineren groeide met een rap tempo.

In de lente van 2022 startte ik met buitenyoga lessen te geven bij ons in de tuin en ik voelde dat dit is wat ik wilde. Vrienden, familie en buren kwamen bij mij lessen volgen en zo kwam mijn buurvrouw met het idee om na de zomer de yogalessen voort te zetten in een ruimte bij hun in het kantoorpand. Studio Unalome werd zo geboren en ik groeide als yogadocent.

Mijn eindscriptie voor de yogadocentenopleiding richtte ik op de voordelen van yoga tijdens het (aanstaande) moederschap & mijn innerlijk vuur begon steeds harder te branden. Dit is wat ik wilde!

Mijn zoektocht de afgelopen jaren heeft mij gebracht waar ik nu ben. Met alle lessen, inzichten en obstakels die ik tegen kwam op mijn eigen Unalome, ben ik gegroeid tot de vrouw, moeder & yogadocent die ik vandaag ben. Nog altijd niet uitgeleerd & steeds weer op zoek naar een zachte balans tussen al deze aspecten. Ik hoop dat ik door middel van mijn kennis, vaardigheden en zachte aanwezigheid jouw mag gaan begeleiden op jouw Unalome, jouw levenspad. Waardoor we samen groeien, op weg naar verlichting, rust, balans of waar je dan ook behoefte aan hebt in jouw leven. Ik verwelkom je graag in mijn Studio Unalome, Namasté.

Volgend bericht
1 Response

Leave a Reply